han förlorade stöd erbjudanden

Celebrity endorsement Kontrakt Gone Bad

Filmstjärnor och kända idrottsmän finns överallt. Inte nog med att vi är beroende av dem för underhållning, men vi undermedvetet är beroende av dem för att tala om för oss vilken typ av tuggummi att tugga, vad man ska äta och dricka, vilken typ av rakkniv att använda, och även om att hyra en bil.

Många kändisar har möjlighet att finansiera sin överdådiga livsstil Nike Free Köpa Sverige tack, till stor del, till betald sponsorkontrakt. Alla typer av företag rekrytera hjälp av kända namn och ansikten för att sälja sin produkt eller tjänst. Däremot har många en kändis lärt sig den hårda vägen att deras berömmelse inte gör det oövervinneliga. När de bryter en lag, eller bara göra något företaget anser oacceptabelt, kändisar är sårbara för att förlora sin talesman status och en del av sin inkomst.

Det är få människor som inte minns Tiger Woods nya problem. Golf super stjärna angelägenheter offentliggjordes tidigare i år av media överallt, och hard core fans och även människor som inte visste något om golf, blev chockade att ta reda Woods hälsosam, förebild image var inte allt det var tros vara. Även Woods bad om ursäkt, han förlorade stöd erbjudanden (eller inte ges möjlighet att avgå dem) med Gatorade och AT och Accenture fick skrota en hel kampanj baserad kring Woods.

Procter Gambles Gillette, Tag Heuer, och LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton inte helt tappa Tiger, men de flytta fokus i sina kampanjer ifrån honom. Nike och Electronic Arts Inc. fortsatte att inkludera Woods i sina kampanjer. Det uppskattas att Woods förlorat ca $ 12 miljarder kronor efter hans angelägenheter slog nyheten.

Kobe Bryant och Nutella och McDonalds

När Kobe Bryant fick problem med lagen, skadade han inte bara sin image, men två stora stöd erbjudanden. År 2003, Nutella, gjordes av Ferrero, låt basket hjältens kontrakt löper ut när ett hotell piga i Colorado anklagade Bryant för sexuella övergrepp. Då, 2004, Bryant avtal med McDonalds förnyades inte. Även Bryant gjorde en offentlig ursäkt och löste misshandel fallet utanför domstol, förlorade han påskrift avtal med två stora företag.

1989 Madonna kom ut med sin ökända musikvideo för Like a Prayer som kränkt många med sin kontroversiella religiösa bildspråk, bland annat brinnande kors, och förlorade sin chans att göra reklam för Pepsi. Den populära soda Företaget avbryts sin tv-reklam som presenterar Madonna efter tittare var förvirrande plats med musikvideon och var upprörd med Pepsi uppenbara godkännande av dess innehåll. Faktum är att The American Family Association startade en bojkott av Pepsi produkter, men senare slutade det. Olympier och hjälte för många i simning världen, Michael Phelps hade ett utmärkt rykte. Fans var limmade till sina TV-apparater när de såg honom simma varv upp och ner pooler och vinn 14 OS-guld, mer än någon annan olympier. Men USA: s kärleksaffär med Phelps kyls ner när bilder av idrottsman röker en marijuana pipe träffade pressen. Kelloggs hade en påskrift deal med stjärnan, men beslutade att inte förlänga det, sannolikt på grund av Phelp s narkotikafrågor.

Efter händelsen, var Phelps inte gett ekonomiskt stöd från USA Simning, eller tillåtas att tävla i tre månader på grund av, inte ett brott mot reglerna, men eftersom organisationen inte trodde Phelps var lämpad att vara en förebild. Men Speedo, Omega, och Visa allt fortsatte sitt förhållande med Phelps. Simpson rättegången, fylld av biljakter och handskar. Den välkända fotbollsspelare och programföretaget var nästan lika känd för Hertz reklamfilmer han stirrade in, med början på 70-talet. När Simpson anklagades för misshandel, Hertz avslutade sitt kontrakt med honom 1992.

Två år senare var Simpson inför rätta för att ha mördat sin fru Nicole Brown Simpson och Ronald Goldman. Rättegången drogs ut och landet var fascinerad av detaljerna i ärendet och ofta kontroversiella utvecklingen. Hertz var nog tacksam att det inte längre hade ett kontrakt med Simpson när han ställdes inför rätta för dubbelmordet.

Kate Moss och Chanel, Burberry och H

Kate Moss, den extremt välkända engelska skönhet, är en framgångsrik modell som har varit med på fler än 300 tidningsomslag. Tjänar miljoner varje år, har Moss varit i massor NIke Free Dam av reklamkampanjer och är känd för sina relationer med andra kända personer. Men även pengar och kontakter kan inte spara en kändis fångad frustande kokain.

År 2005, Daily Mirror tryckta bilder av Moss som använder drogen med sin före detta pojkvän. När historien kom ut, bestämde Chanel inte förnya sin påskrift kontrakt med modellen efter det var planerat att avslutas en månad senare och Burberry avbröt en planerad annonskampanj som presenterade Moss. H ursprungligen stod Moss när hon bad om ursäkt för sin marknadsföring chef, men senare slutade relationen över rädslan att falla ut skulle skada deras image som ett företag som stöder drogförebyggande och som arbetar med Mentor Foundation.

När tennisspelaren Martina Hingis stämde Tacchini 2001 (en italiensk sko och tennis växel företag) hon kom ut på botten både när ärendet avslogs och hon förlorade sin påskrift deal med företaget. Den extremt duktig schweiziska idrottare bar Tacchini skor för fyra år som bolagets huvud kändis endorser, därefter lämnat in en stämningsansökan mot samma företag, hävdar skorna orsakade kroniska fotproblem.

Vad är ett företag att göra när den är stämd av en av dess som stödjer? Släpp kändis förstås. Tacchini gick i konkurs 2007 och sedan ett år senare, resterande delar av verksamheten där köptes av en affärsman i Hong Kong.

Michael Vick och Nike, AirTran Airways, Coca Cola och Kraft Foods

Djurrättsaktivister och fotbollsentusiaster var besvikna på Michael Vick när han anklagades för att ha konspirerat för att köra en mellanstatlig hundkamp drift 2007. Dagen efter den ikoniska spelaren sig icke skyldig till anklagelserna, slutade Nike säljer Vick centrerad varor (som gjorde Reebok) och avbröt sitt kontrakt utan lön. När Vick erkände till slut skyldig Nike avslutade endorsementuppgörelse. Intressant nog, efter Vick tjänade en 20 månaders straff, Nike plockade upp honom Billiga Nike Free Run/a> som en kändis endorser igen 2009.

Men var inte alla fotbollsstjärnan haft att göra med. Även under 2007 har AirTran Airways inte förnya Vicks påskrift kontrakt när det löpt ut. Det är oklart om förhållandet tog slut över hundkamp tillbud eller en av Vicks andra tvivelaktiga situationer som när han gjorde obscena gester för fläktar eller vid flygplatsens säkerhetskontroll hittade misstänkt material i en vattenflaska.

Efter Vicks skrapa med lagen, Coca Cola valde också att inte förnya sitt kontrakt med idrottaren men förklarade beslutet att avsluta Powerade kampanj med Vick gjordes några år innan händelsen inträffade. Kraft Foods dessutom inte förnyade sin påskrift kontrakt med Vick, av okänd anledning.

Om du skulle fråga Brown Got Endorsements? Svaret skulle bli nej. Under 2009 var den sjungande sensationen Chris Brown greps för misshandel sin flickvän och kollega sångerskan Rihanna. Detta föranledde Milk Processor Education Program avbryta sin Chris Brown Got Milk? annonser och en radiostation i Cleveland slutade spela hans låtar. Medan Wrigley sade Brown förtjänade rättssäkerhet i förfarandet, slutade de kör sina Doubleming annonser med R-artist.

Världar företag och reklam är full av spännande situationer inklusive kändisar. Min Högskolor och Careersis en utmärkt källa till information om yrken inom branschen, vad de innebär och hur du kommer igång.